ארכיון הסרטים היהודיים על שם סטיבן שפילברג השיק את אתר הקולנוע הווירטואלי בעברית.
פרויקט זה, במימונם של שוחרי האוניברסיטה העברית האמריקניים בלוס אנג'לס לכבודו של ג'ק וולנטי, יושב ראש איגוד הסרטים האמריקאי, החל את דרכו בשפה האנגלית בשנת 2002. הממשק שבאתר מכיל למעלה מ-450 סרטים באורך מלא, וכולל גם תפריטים, תקצירים, מנוע חיפוש מילים, חיפוש על פי קטגוריה ורישום אלפבתי מלא בעברית. הפורטל תורגם לעברית בידי חבר צוות הארכיון, בני וולף, ובפיקוחה של מנהלת אתר הקולנוע הווירטואלי, וונדי לוטרמן. עיצוב האתר נעשה בשיתוף עם חברת ההי-טק התל אביבית קאסט-אפ. ניתן להיכנס לפורטל הקולנוע הווירטואלי דרך אתר הארכיון בשפה העברית.
החל תהליך יצירתן של סימוניות (בוקמרקס), בעברית ובאנגלית. במסגרת זו מחולק הסרט לקטעים, ותוכן מפורט נרשם לכל קטע, בהתבסס על מידע המופיע בקטלוג. לכל תיאור תוכן מצורף גם קוד זמן וקישור לדף האינטרנט של הסרט. כך יכול הלקוח לצפות בסרט במלואו או רק בסצנות מסוימות מתוכו. אמצעי זה סייע בקידום מכירת חומרי הגלם של הארכיון, משום שכך מתאפשר לחוקרים לאתר בדיוק את קטע הסרט הרצוי להם ולהזמין אותו בדואר אלקטרוני.
כותרים נוספים הועלו לפורטל. ביניהם כלולים כמה סרטים בעלי קטעים נדירים: תוצאותיהן של פרעות הערבים בתרפ"ט (1929), פתיחת הצירות הדיפלומטית הישראלית בוורשה בירת פולין (אוקטובר 1948), ותמונות מתוך הקונגרס הציוני השישה עשר בציריך (1929). בסרט קו של חיים עם גולדה מאיר משוחחת ראש הממשלה לשעבר על חלומותיה ועל פיתוחה וקידומה של ישראל.
לאתר הקולנוע הווירטואלי בעברית - לחצו כאן.